Τροφικές αλλεργίες και φυτοφάρμακα

alberensteinΜια σειρά επιστημονικών μελετών έχει συνδέσει τα φυτοφάρμακα με τον αυτισμό, το Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας, τη νόσο του Πάρκινσον, το Αλτσχάιμερ και τον καρκίνο. Τώρα, υπάρχει άλλος ένας λόγος ανησυχίας για το καταναλωτικό κοινό, αφού πρόσφατη μελέτη συνδέει τα φυτοφάρμακα με τις τροφικές αλλεργίες, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Cornucopia.

Ερευνητές από το Albert Einstein College of Medicine του Πανεπιστημίου Yeshiva διαπίστωσαν τη συσχέτιση μεταξύ υψηλών επιπέδων στα ούρα διχλωροφαινόλης, μιας χημικής ουσίας που χρησιμοποιείται συνήθως στα φυτοφάρμακα και τις τροφικές αλλεργίες. Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Annals of Allergy, Asthma and Immunology, έδειξε ότι η αύξηση χρήσης φυτοφαρμάκων και άλλων χημικών ουσιών σχετίζονται με υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης τροφικών αλλεργιών.

Η συχνότητα εμφάνισης τροφικών αλλεργιών στις δυτικές κοινωνίες βρίσκεται σε άνοδο τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικά, οι τροφικές αλλεργίες σε παιδιά στις ΗΠΑ σημείωσαν μια αύξηση της τάξης του 18% μεταξύ του 1997 και του 2007.

Σχολιάστε το άρθρο