Το θεραπευτικό αγκάλιασμα των δέντρων

θεραπευτικό αγκάλιασμα

θεραπευτικό αγκάλιασμαΚάτι ήξεραν οι χίπις που αγκάλιαζαν τα δέντρα για να δείξουν την αγάπη τους για τη φύση τελικά. Το αγκάλιασμα των δέντρων αποδεικνύεται επιστημονικά σήμερα εξαιρετικά θεραπευτικό και ωφέλιμο. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να αγκαλιάσουμε ένα δέντρο, απλά να βρισκόμαστε κοντά του, δίπλα του, από κάτω κτλ.

Στο τελευταίο του βιβλίο, Blinded by Science, ο συγγραφέας Matthew Silverstone αποδεικνύει επιστημονικά ότι τα δέντρα μπορούν να βελτιώσουν πολλές παθήσεις πέρα από τη συνολική υγεία και ευεξία μας: διανοητικές διαταραχές, απώλεια συγκέντρωσης, κατάθλιψη, πονοκεφάλους και ημικρανίες.

Μια μεγάλη σειρά ερευνών έχουν αποδείξει ότι τα παιδιά αναπτύσσουν μεγάλη ψυχολογική βελτίωση και καλύτερη σωματική υγεία, όταν έρχονται σε επαφή γενικά με φυτά. Τα παιδιά λειτουργούν καλύτερα συναισθηματικά και γνωστικά σε πράσινα περιβάλλοντα, είναι περισσότερο δημιουργικά και ήρεμα. Πολλές έρευνες έχουν επίσης αποδείξει ότι η πρόσβαση σε φυσικό τοπίο ή η διαβίωση σε αυτό και για τους ενήλικες σημαίνει καλύτερη νοητική υγεία και ευεξία.

Το πράσινο και η φύση μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα συνταγογραφούμενα φάρμακα για την ψυχική και τη σωματική υγεία, λένε οι πρωτοπόροι επιστήμονες. Αγκαλιάστε άφοβα τα δέντρα λοιπόν.

Σχολιάστε το άρθρο