Το ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ μετατρέπει σχολικές αυλές σε λαχανόκηπους

ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗΤο πρόγραμμα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ φυτεύει με την ενεργή συμμετοχή μικρών μαθητών, 9 λαχανόκηπους σε 9 Δημοτικά σχολεία, του Δήμου Αμαρουσίου, κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Υπολογίζεται ότι 2.000 παιδιά θα ενημερωθούν για την αξία των λαχανικών στη διατροφή μέσα από αυτή τη δράση του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ, που έχει στόχο την προώθηση της κατανάλωσης περισσότερων λαχανικών από τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Με τη βοήθεια γεωπόνων, αρχικά τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη διαδικασία φύτευσης και τις διαφορετικές ποικιλίες φυτών. Στη συνέχεια, οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στη φύτευση επιλεγμένων εποχικών λαχανικών όπως: αγγουράκια, κολοκύθια, μελιτζάνες και πιπεριές! Ο χώρος των λαχανόκηπων περιφράχθηκε, όπου κρίθηκε απαραίτητο, ενώ τοποθετήθηκαν συστήματα αυτόματου ποτίσματος ώστε να εξασφαλισθεί το σωστό και τακτικό πότισμα των λαχανικών!

Τον Μάιο, δηλαδή ένα μήνα μετά τη φύτευση, τα λαχανικά θα έχουν φτάσει στο στάδιο της ωρίμανσης και συγκομιδής, οπότε τα παιδιά, με τη βοήθεια των γεωπόνων και πάλι, θα συλλέξουν τα λαχανικά, τα οποία και θα πάρουν σπίτι τους για να τα καταναλώσουν με τους γονείς τους!

Τα σχολεία που συμμετείχαν στη νέα δράση του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ, έδειξαν μεγάλη προθυμία και ενθουσιασμό, αναγνωρίζοντας ότι ένας λαχανόκηπος θα προσδώσει πολλαπλά οφέλη στους μικρούς μαθητές! Εκτός από την προώθηση της κατανάλωσης των λαχανικών, οι λαχανόκηποι θα συνεισφέρουν ουσιαστικά και στην απόκτηση περιβαλλοντικών συνηθειών από τα παιδιά, ενώ επιπρόσθετα συμβάλλουν και στην καλαίσθητη εμφάνιση των σχολείων!

Φυσικά, τα παιδιά ήταν εκείνα που επέδειξαν το μεγαλύτερο ενθουσιασμό για τη δράση, αφού τους δόθηκε η ευκαιρία να έχουν ενεργή συμμετοχή φυτεύοντας λαχανικά, μία πρωτόγνωρη εμπειρία για αυτά, ενώ σε λίγες μόνο εβδομάδες θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να παρατηρήσουν την εξέλιξη των λαχανικών αλλά και να απολαύσουν τα τελικά αποτελέσματα των προσπαθειών τους, καταναλώνοντας τα!

Χρυσός χορηγός του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ είναι το Ίδρυμα της Coca-Cola.

Σχολιάστε το άρθρο