Στον ιστό της αράχνης

Τα νερά έφυγαν, οι αράχνες ήρθαν. Δεν είναι σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, είναι μια πραγματικότητα στην Wagga Wagga στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, αφού χιλιάδες αράχνες άρχισαν να πλέκουν τους ιστούς τους καλύπτοντας τεράστιες εκτάσεις γης από όπου τραβιούνται τα νερά.

ιστόςΠρόσφατα, οι πλημμύρες που έπληξαν περιοχές της Αυστραλίας ανάγκασαν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους. Το ίδιο ουσιαστικά έκαναν και οι αράχνες. Καθώς τα νερά απειλούσαν το περιβάλλον τους εκείνες άρχισαν να μεταναστεύουν. Οι αράχνες από όπου περνούσαν έφτιαχναν ιστό. Εντωμεταξύ μέσα στον ιστό νέες αράχνες γονιμοποιήθηκαν και χιλιάδες στρέμματα στη Wagga Wagga παρουσίασαν ένα μοναδικό και συνάμα ανατριχιαστικό θέαμα, αφού καλύφθηκαν από ένα λευκό πέπλο. Οι κάτοικοι επιστρέφοντας στα σπίτια τους έμειναν άναυδοι με το έργο των αραχνών που είχε καλύψει την περιοχή τους.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι οι αράχνες προσπαθούν να επιβιώσουν, καθώς οι πλημμύρες κατέστρεψαν τις φωλιές τους, απλά η μετακίνησή τους έγινε ομαδικά.

Σχολιάστε το άρθρο