Στην Ινδία παρήγαγαν το πρώτο βιολογικό βούτυρο μάνγκο

βούτυρο μάνγκοΤο βούτυρο μάνγκο προέρχεται όχι από το φρούτο, αλλά από την επεξεργασία των σπόρων του φυτού μάνγκο (angifera Indica). Χρησιμοποιείται κατά κόρον για την παρασκευή καλλυντικών λόγω των αντιοξειδωτικών και αντιρυτιδικών του ιδιοτήτων. Αποτελείται κατά κύριο λόγο από στεατικά και ελαϊκά λιπαρά και περιέχει βιταμίνες Α, C, E. Περιποιείται ιδιαίτερα την ξηρή επιδερμίδα και είναι ιδανικό για χρήση μετά την έκθεση στον ήλιο. Πρόκειται για ένα σημαντικό βούτυρο που χρησιμοποιείται ευρέως και στον τομέα των φυτικών καλλυντικών, αλλά που μέχρι σήμερα δεν είχε παραχθεί βιολογικά.

Η αναζήτηση μιας γερμανικής εταιρείας για βιολογική πρώτη ύλη, οδήγησε σε ένα πενταετές πρόγραμμα παραγωγής βιολογικού μάνγκο στην Ινδία. Το πολύτιμο βούτυρο μάνγκο εξάγεται με μια περίπλοκη διαδικασία από τους σπόρους μάνγκο με αποτέλεσμα ένα προϊόν δέκα φορές πιο ακριβό από το συμβατικό. Μετά από πέντε χρόνια πειραματισμών, η πρώτη παρτίδα βουτύρου μάνγκο εστάλει στη γερμανική εταιρεία για περαιτέρω επεξεργασία και ιδού το πρώτο βιολογικό βούτυρο μάνγκο στο κόσμο.

Σχολιάστε το άρθρο