Στα πάντα βρέθηκε ισχυρή αντιβακτηριδιακή ουσία

γιγάντια πάνταΤα μοναχικά και γιγάντια πάντα που ζουν στα βουνά της Κίνας, έχουν πολύ περισσότερα να μας προσφέρουν εκτός από τη χαριτωμένη εμφάνισή τους και τη γούνα τους για την οποία λαθροκυνηγοί μπορεί να τιμωρηθούν με έως και 20 χρόνια φυλακή.

Ερευνητές του Κολλεγίου Επιστημών Ζωής του Γεωργικού Πανεπιστημίου Nanjing στην Κίνα ανακάλυψαν ότι η ουσία cathelicidin-AM, που εκλύεται από το ανοσοποιητικό σύστημα των τα πάντα, εξολοθρεύει βακτήρια και μύκητες και ευελπιστούν ότι αυτή η ουσία θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη νέων θεραπειών ενάντια στα βακτήρια.

Οι ερευνητές κατάφεραν να συνθέσουν τεχνητά την ουσία αυτή στο εργαστήριο αποκωδικοποιώντας τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή της και τα πάντα δεν θα έχουν άλλη μια αιτία να κινδυνεύουν από τον άνθρωπο. Η ομάδα εκτιμά ότι στο γονιδιώμα του πάντα κρύβονται και άλλα πολύτιμα φάρμακα.

Να σημειωθεί ότι τα πάντα, που τρέφονται με μπαμπού, κινδυνεύουν με εξαφάνιση, καθώς περιορίζονται οι οικότοποι τους και μειώνονται οι πηγές τροφής τους. Οι λαθροκυνηγοί τα κυνηγούν για τη γούνα τους, η οποία πωλείται πανάκριβα στην Ιαπωνία και την Ταϊβάν.

Σχολιάστε το άρθρο