Μέθοδος Σίλβα, διαχρονική αξία

silva method

silva methodΔεν είναι τυχαίο, ότι διαβάζεις αυτό το κείμενο τώρα. Μπορεί να συνέβη συνειδητά ή μπορεί και όχι. Σίγουρα, όμως, σημαίνει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να δεχθείς τις πληροφορίες που θα πάρεις και που μπορούν να σε βοηθήσουν να κάνεις κάποιες αλλαγές στη ζωή σου. Οι αλλαγές αυτές μπορεί ν’ αφορούν την υγεία σου, τις σχέσεις σου, τα οικονομικά σου, τη δημιουργικότητά σου ή ό,τι άλλο νομίζεις.

Διαισθάνεσαι ότι θα μπορούσες να κάνεις αυτές τις αλλαγές, αρκεί να είχες έναν τρόπο, που θα σε βοηθούσε να ανακαλύψεις το δυναμικό σου και να κάνεις τις αλλαγές που θέλεις; Η Μέθοδος Σίλβα μπορεί να σου δείξει τον τρόπο για να έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ, ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ και ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Τι είναι η Μέθοδος Σίλβα;

Η Μέθοδος Σίλβα είναι μια επιστημονικά τεκμηριωμένη μέθοδος που σε βοηθάει να αναπτύξεις τις δημιουργικές δυνάμεις του νου σου, μέσω του οραματισμού, της φαντασίας, της θετικής σκέψης και του διαλογισμού.

Με καθοδηγούμενες ασκήσεις διαλογισμού φθάνεις σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης που ονομάζουμε «επίπεδο άλφα». Σε αυτό το επίπεδο μπορείς να προγραμματίσεις τον εγκέφαλό σου να διορθώσει σκέψεις και συμπεριφορές που δεν σε βοηθούν ή ακόμα και σε δυσκολεύουν να επιτύχεις αυτό που θέλεις στη ζωή σου, όποιον τομέα και αν αφορά: την υγεία σου, την οικογένεια σου, την εργασία σου ή τις σχέσεις σου. Η πρώτη βασική εκπαίδευση ολοκληρώνεται σε ένα διήμερο (18 ώρες).

Τι μαθαίνεις σε ένα διήμερο σεμινάριο;

Ας δούμε τι έχεις. Έχεις στην διάθεση σου έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο που θα σε βοηθήσει να πετύχεις όλους τους στόχους σου. Τον εγκέφαλο σου. Μέχρι στιγμής στη ζωή σου δεν έχεις μάθει πώς να χρησιμοποιείς τις απεριόριστες δυνατότητες του. Η Μέθοδος Silva μπορεί να σου μάθει τον τρόπο.

Σύγχρονες έρευνες απέδειξαν ότι ο εγκέφαλός σου δέχεται 400.000.000.000 bites (στοιχεία πληροφοριών) το δευτερόλεπτο. Αλλά μόνο 2000 απ’ αυτά τα αντιλαμβάνεσαι συνειδητά. Όλες αυτές οι πληροφορίες που διαχειρίζεται ο εγκέφαλός σου είναι το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ σου, ο χώρος των ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ σου, που περιμένει να αξιοποιηθεί από το νου σου.

Και ποιος είναι ο νους σου;

Ο νους σου είναι η συντονιστική λειτουργία της ευφυΐας σου και η σύνδεσή σου (κάτι σαν το ίντερνετ) ανάμεσα στο συμπαντικό πεδίο πληροφοριών και τον εγκέφαλό σου. Είναι ακόμα το μέσον για την αξιοποίηση του Απεριόριστου Δυναμικού του Εγκεφάλου σου.

Για να καταλάβεις καλύτερα ας υποθέσουμε ότι έχεις ένα όραμα, ένα όνειρο ή απλά ένα στόχο που θα ήθελες να πετύχεις. Ας υποθέσουμε, τώρα, ότι έχεις ήδη ένα λεπτομερές σχέδιο με κάθε πληροφορία που χρειάζεσαι για να πετύχεις αυτόν τον στόχο. Φαντάζομαι ότι στην ερώτηση «Πότε θα ξεκινήσεις για να πετύχεις το στόχο σου;» η απάντηση θα ήταν αυθόρμητα «Τώρα».

jose silvaΑν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε αυτό σημαίνει ότι σου λείπει το σχέδιο αφού δεν έχεις ξεκινήσει ακόμη. Το σχέδιο είναι πληροφορίες βαλμένες με χρονική προτεραιότητα, που υπάρχουν όμως στο τεράστιο δυναμικό που διαθέτεις. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι η συνειδητή σύνδεση με αυτόν τον χώρο και το να τις ζητήσεις. Εδώ, εισέρχεται η ευφυΐα του Jose Silva, ο οποίος ανακάλυψε ότι όταν ο εγκέφαλος χαλαρώνει τη λειτουργία του και δονείται σε συχνότητα από 7-14 κύκλους το δευτερόλεπτο (επίπεδο άλφα) τότε ο συνειδητός νους μπορεί να συνδεθεί και να αντιληφθεί οποιαδήποτε πληροφορία. Εδώ, χρειάζεται ν’ αναφέρουμε ότι η συνήθης λειτουργία του εγκεφάλου όταν είμαστε σε δράση με χρήση των αισθήσεων και συνειδητοί είναι από 14-21 κύκλοι το δευτερόλεπτο. Ενώ κάτω από τους 14 κύκλους κοιμόμαστε.

Έχει βρεθεί ότι μόνο ένα 5% των ανθρώπων μπορεί να λειτουργεί με συνείδηση και έλεγχο σε εγκεφαλική συχνότητα κάτω των 14 κύκλων το δευτερόλεπτο. Ο Jose Silva επί 22 ολόκληρα χρόνια μελέτησε τέτοιους ανθρώπους και παρατήρησε ότι αυτά τα άτομα λειτουργούσαν σαν ιδιοφυΐες. Επιτύγχαναν στόχους ευκολότερα και γρηγορότερα, ήταν πολύ πιο δημιουργικά άτομα και καινοτόμα, απολάμβαναν πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής, με υγεία, αφθονία, καλύτερες σχέσεις και ικανοποίηση. Αυτό μπορείς να το πετύχεις και εσύ μετά από λίγες ώρες εκπαίδευσης. Πώς;

Με ασκήσεις νοητικής προοδευτικής χαλάρωσης που γίνονται στις πρώτες ώρες του σεμιναρίου. Αυτό φέρνει και ένα ακόμη σπουδαίο αποτέλεσμα. Είναι το μοναδικό αντίδοτο στο στρες που τόσο ταλαιπωρεί τη ζωή των ανθρώπων, αφού οι επιστήμονες το θεωρούν κατά 90% αιτία όλων των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος.

Πρώτο όφελος που θα έχεις από την εκπαίδευση αυτή είναι να βελτιωθεί η υγεία σου, αφού θα μπορείς να διαχειρίζεσαι καλύτερα το στρες και τις συνέπειές του. Εδώ, η Μέθοδος έχει ενσωματώσει τεχνικές για να μπορείς να έχεις έναν γρήγορο και υγιεινό ύπνο όποτε το επιθυμείς, ένα ευχάριστο ξύπνημα την ώρα που θέλεις, ή τη δυνατότητα να φορτίσεις τον οργανισμό σου με ενέργεια και να μην νυστάζεις, αν για κάποιο λόγο το χρειάζεσαι αυτό, όπως π.χ. όταν οδηγείς. Όλα αυτά, με μια άσκηση λίγων μόνο δευτερολέπτων. Ακόμα να θυμάσαι τα όνειρά σου και να τα ερμηνεύεις και επί πλέον να παράγεις ένα όνειρο που περιέχει πληροφορίες για τη λύση κάποιου προβλήματος.

Στη διάρκεια της ίδιας μέρας μαθαίνεις πώς να ελέγχεις τους πονοκεφάλους (98,5% η αιτία είναι το στρες), ή άλλους πόνους χωρίς παυσίπονα και ακόμη θα μάθεις πώς να σταματάς μια αιμορραγία ή έναν πόνο ακόμη και σ’ άλλους ανθρώπους (αυτό αποδεικνύει πόσο συνδεδεμένοι ενεργειακά είμαστε όλοι μεταξύ μας).

Τέλος, η τεχνική του «ποτηριού με το νερό» σου δίνει μια ξεχωριστή διάσταση της ύπαρξης σου και των δυνατοτήτων που έχει ο νους σου, αφού μπορεί να περάσει ένα πρόγραμμα στο σώμα σου μέσω του νερού που πίνεις και να ζητήσεις πληροφορίες που σε βοηθούν να πάρεις αποφάσεις για σημαντικά σου ζητήματα. Ακούγεται σαν μαγικό τρικ, αλλά δεν είναι. Είναι απόλυτα φυσικό. Θυμηθείτε μόνο ότι το σώμα μας αποτελείται από νερό σε ποσοστό 70% και πως το νερό έχει «ευφυΐα» και προγραμματίζεται. Όλα αυτά την πρώτη κιόλας μέρα.

Η δεύτερη μέρα είναι γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις. Στις δύο πρώτες ώρες μαθαίνεις για την σπουδαιότητα της Νοερής Οθόνης, μιας τεχνικής που ανέπτυξε ο Jose Silva και πως ο οραματισμός και η φαντασία σε οδηγούν στην ανώτερη προνοητικότητα. Η επίδειξη μνήμης που ακολουθεί από τον παρουσιαστή σου δίνει να καταλάβεις πώς δουλεύει ο μηχανισμός της αντίληψης και πώς μπορείς και εσύ να έχεις μια τέλεια μνήμη.

Καταλαβαίνεις ότι η φαντασία σου είναι η σπουδαία ικανότητα του νου σου και πως, όσα πραγματικά σπουδαία πράγματα θέλεις στη ζωή σου χρειάζεται πρώτα να τα δημιουργήσεις με τη φαντασία σου στο νου σου.

Μαθαίνεις έναν μηχανισμό πυροδότησης και συσχέτισης πληροφοριών που είναι σε θέση να λειτουργήσει κάθε φορά που κάνεις κάτι όπως:

-Διαβάζεις ένα βιβλίο και θέλεις να θυμάσαι τι διάβασες.

-Ακούς μια διάλεξη, ομιλία ή σύσκεψη και θέλεις να θυμάσαι ό,τι ακούσεις.

-Να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος σε κάτι που κάνεις.

-Να συντονιστείς μ’ ένα πρόσωπο, μια κατάσταση, μια ομάδα.

-Να αντιλαμβάνεσαι την ουσία των πραγμάτων και να μην χάνεσαι σε λεπτομέρειες και άλλα πολλά.

-Να έχεις άριστη απόδοση στις εξετάσεις ή όταν χρειάζεται να θυμηθείς κάτι ή να βρεις κάποιο χαμένο αντικείμενο.

Η επόμενη τεχνική έχει να κάνει με την μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σχετικά με την επιτυχία σ’ οτιδήποτε. Αυτή δεν είναι άλλη από τα περιοριστικά πιστεύω που εμποδίζουν τον άνθρωπο να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα. Το παράξενο είναι ότι όταν πιστεύεις κάτι, έχεις και την βεβαιότητα ότι αυτό αντιπροσωπεύει και την πραγματικότητα. Δεν αναρωτιέσαι αν είναι έτσι, το έχεις δεχθεί. Έτσι, λοιπόν, ένα περιοριστικό πιστεύω είναι μια πεποίθηση για κάτι που έχεις και σε περιορίζει. Είναι λοιπόν οτιδήποτε στο οποίο νομίζεις ότι υστερείς, σ’ οποιονδήποτε τομέα: υγεία, εξυπνάδα, σχέσεις, οικονομικά, δημιουργικότητα, ταλέντο.

Με την τεχνική για τα «περιοριστικά πιστεύω» καταφέρνεις να πας πίσω στο παρελθόν στην παιδική σου ηλικία και να θυμηθείς πότε δημιουργήθηκε για πρώτη φορά αυτή η πεποίθηση και να την αλλάξεις. Εκατομμύρια ανθρώπους έχει βοηθήσει αυτή η τεχνική να μεταμορφώσουν κυριολεκτικά τη ζωή τους, αλλάζοντας τα περιοριστικά πιστεύω τους.

Πρόσφατα στο Πανεπιστήμιο Harvard βρήκαν ότι, μια σκέψη μένει στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων λιγότερο από 6-11 δευτερόλεπτα. Η εξήγηση που έδωσαν είναι το στρες. Αυτό εξηγεί γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να προγραμματίσουν την ζωή τους, αφού ο εγκέφαλος για να λειτουργήσει ολιστικά έχει αποδειχθεί ότι χρειάζεται να εστιασθεί σε μια σκέψη για τουλάχιστον 30΄. Τόσος είναι ο χρόνος «εισόδου» για το βιοκομπιούτερ που λέγεται εγκέφαλος. Μετά την εστίαση σε μια σκέψη ή έναν στόχο που συνήθως είναι αυτό που επιθυμείς να γίνει σε κάποιον τομέα, ο εγκέφαλός σου αρχίζει την δράση. Η τεχνική λέγεται «Καθρέπτης του Νου» και έχει αποδειχθεί το πιο σπουδαίο νοητικό εργαλείο για να κάνεις τις αλλαγές που επιθυμείς και να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου.

Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να υλοποιηθεί μια σκέψη σε πράξη, σε αποτέλεσμα, σε γεγονός μέσα από το Απεριόριστο Δυναμικό του Εγκεφάλου. Έτσι γίνονται τα πράγματα. Δείχνουν τυχαία γεγονότα ή συμπτώσεις, είναι όμως το αποτέλεσμα της ενεργοποίησης και του προγραμματισμού του μυαλού σου. Έτσι λειτουργεί ο Νόμος της Έλξης.

Με την ίδια τεχνική μπορείς να σταματήσεις και μια κακή συνήθεια όπως τσιγάρο, το αλκοόλ ή την πολυφαγία, ακόμα μια φοβία ή την έλλειψη αυτοπεποίθησης και να ενισχύσεις θετικές συμπεριφορές που σου δίνουν υγεία, χαρά και ευχαρίστηση. Μια κακή συνήθεια δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας αρνητικός προγραμματισμός. Είναι στο χέρι σου ν’ αλλάξεις αυτόν τον προγραμματισμό σε θετικό.

Η επόμενη τεχνική αφορά ένα συναρπαστικό ταξίδι από τον μικρόκοσμο στον μακρόκοσμο.

Θα συνειδητοποιήσεις ότι όλο το σύμπαν λειτουργεί σαν ένας οργανισμός μέσα στον οποίο ζεις και εσύ. Θα έχεις την εμπειρία να προβληθείς νοητικά σ’ ένα σου κύτταρο και να επικοινωνήσεις με τη σκέψη σου που είναι η ενέργεια που κάνει τη διαφορά στο σύμπαν. Εννοώ πως με τη σκέψη σου παράγεις πραγματικότητα και επηρεάζεις τα πάντα.

Αυτή η άσκηση θα σου δώσει ν’ αντιληφθείς και να εξασκήσεις τις τηλεαισθητήριες λειτουργίες του νου σου και ιδιαίτερα την διαίσθηση σου, που είναι και η κατευθείαν σύνδεσή σου με τον ενεργειακό χώρο των πληροφοριών. Η ανάπτυξη της διαίσθησης σου δεν θα σου δώσει απλώς τις λύσεις που χρειάζεσαι στις αλλαγές που θα ήθελες να κάνεις στην ζωή σου, αλλά θα σου δώσει καινοτόμες, πρωτότυπες μοναδικές λύσεις για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα κάθε φορά.

Η εκπαίδευση ολοκληρώνεται με μια σπουδαία τεχνική που εμπνεύσθηκε ο Jose Silva από την ζωή μεγάλων προσωπικοτήτων όπως ο Αϊνστάιν, ο Ντα Βίντσι, ο Μιχαήλ-Άγγελος, ο Έντισον κ.α. Πρόκειται για το Εργαστήριο του Νου. Όπως πρόσφατα διαπιστώθηκε ο εγκέφαλος αναγνωρίζει μόνο την πραγματικότητα που ο νους μέσω των σκέψεων προβάλει.

Το Εργαστήριο του Νου είναι το ιδανικό σκηνικό για να παίξεις την εικονική σου πραγματικότητα, αυτήν που θ’ άθελες να ζήσεις στην πραγματική σου ζωή. Εσύ είσαι ο σεναριογράφος και ο ηθοποιός στο έργο της ζωής σου. Μπορείς να παίζεις τις σκηνές μόνο αυτές που θα ήθελες να συμβούν στη ζωή σου. Το Εργαστήρι του Νου σου δίνει ακόμη την ευκαιρία εκτός του εαυτού σου να βοηθάς και άτομα που έχουν ανάγκη τη βοήθεια σου σε θέματα υγείας, μια και η σκέψη σου είναι θεραπευτική ενέργεια.

Τέλος, το σεμινάριο κλείνει με την απονομή των πιστοποιητικών παρακολούθησης και με μια πολύ όμορφη άσκηση με λόγια αγάπης του Ogg Mangino: «Θα χαιρετήσω τη σημερινή ημέρα μ’ αγάπη στην καρδιά μου…»

Το κλειδί στην επιτυχία της Μεθόδου Silva είναι ότι δημιουργούμε ένα ζωτικό δυναμικό τρόπο σκέψης που μας βοηθάει να ξεπεράσουμε και να διορθώσουμε περιοριστικά πιστεύω που δυσκολεύουν το δυναμικό μας να αξιοποιηθεί πλήρως.

Καθώς προχωράει το πρόγραμμα η δυνατότητα συγκέντρωσης και η ικανότητα καθαρής ποιοτικής εστίασης βελτιώνονται σταθερά. Έπειτα από κάθε μια από τις προοδευτικές ασκήσεις νοητικής κατεύθυνσης θα βλέπετε τη διαφορά στην ικανότητα εστίασης και στη δυνατότητα της διευρυμένης σκέψης.

Την Μέθοδο Silva έχουν παρακολουθήσει τα τελευταία 45 χρόνια εκατομμύρια άνθρωποι, σε 131 χώρες, σε 60 Πανεπιστήμια, σε 40 διαφορετικές γλώσσες, και έχουν εκδοθεί πάνω από 100 βιβλία και χιλιάδες επιστημονικά άρθρα.

Στην Ελλάδα και στην Κύπρο διοργανώνονται σεμινάρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Στην Αθήνα μπορείς να παρακολουθήσεις τις 2 πρώτες ώρες του Σεμιναρίου Δωρεάν την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα στην Οδό Ιπποκράτους 10, 18:00  20:00 μ.μ.

-του Παναγή Μεταξάτου, καθηγητή μεθόδου Silvaαγοράστε από το BioShop.gr αυτό το προϊόν

Σχολιάστε το άρθρο