Σχεδίασε το μέλλον σου τώρα

Φέρε το μέλλον στο παρόν. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Φαντάζει αδύνατον. Στον αντικειμενικό φυσικό κόσμο δεν μπορείς να φέρεις το μέλλον στο παρόν. Στον υποκειμενικό πνευματικό κόσμο μπορείς. Δεν έχεις παρά να φανταστείς το μέλλον να το ζεις τώρα και μάλιστα όπως εσύ θέλεις.

μέλλονΔημιούργησε στο νου σου και εστιάσου με προσοχή στην εικόνα που θέλεις, άκουσε αυτά που θα σου έλεγαν όταν θα επιτύγχανες αυτό που θέλεις, νοιώσε το συναίσθημα της πληρότητας και του θριάμβου. Να αισθανθείς την δύναμη και την ζωντάνια που δίνει στο σώμα σου η προσωπικότητα του νικητή, του ανθρώπου που επιτυγχάνει αυτό που θέλει και μην διανοηθείς ούτε μια στιγμή ότι αυτό δεν θα γίνει. Πίστεψε πως είναι αλήθεια, θεώρησε το δεδομένο και αντέδρασε σαν να το ζεις πραγματικά.

Ο Καζαντζάκης έλεγε: «Πάρε την παλέτα σου με τα χρώματα και ζωγράφισε τον Παράδεισο και μπες μέσα». Το μόνο που χρειάζεσαι λοιπόν είναι να προγραμματίσεις τον υποσυνείδητο νου σου με τεχνητές εμπειρίες επιτυχίας που όμως είναι τόσο αποτελεσματικές όσο και οι εμπειρίες της πραγματικής ζωής.

Συνήθως ξεχνάμε το 90% από αυτά που ακούμε μέσα σε 24 ώρες. Αν όμως κάτι επαναλαμβάνεται πολλές φορές, τότε εντυπώνεται σε περισσότερους νευρώνες και περνάει σε ένα βαθύτερο επίπεδο και το θυμόμαστε. Το ίδιο συμβαίνει και όταν ακούμε κάτι ή το οραματιζόμαστε, ενώ βρισκόμαστε συνειδητά σε ένα βαθύτερο νοητικό επίπεδο (επίπεδο άλφα), γιατί έτσι προγραμματίζεται στον υποσυνείδητο νου μας.

Στο σεμινάριο της Μεθόδου Σίλβα επαναλαμβάνουμε ευεργετικές δηλώσεις, ενώ βρισκόμαστε στο επίπεδο άλφα, όπως:

«Κάθε μέρα, με κάθε τρόπο, είμαι καλύτερα, καλύτερα, όλο και καλύτερα», ή «Έχω πλήρη έλεγχο πάνω στις αισθήσεις μου σε αυτό το επίπεδο και βάθος του Νου, και σε κάθε άλλο επίπεδο και βάθος, μαζί και στο Εξωτερικό Συνειδητό Επίπεδο». Και ακόμη, «Ενεργοποιώ τον εαυτό μου και τον διατηρώ υγιή, σωματικά, νοητικά και συναισθηματικά».

Προσποιήσου λοιπόν τον ρόλο του ατόμου που θέλεις να είσαι, με τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά που επιθυμείς να έχεις. Ο Σαίξπηρ έλεγε: «Υιοθέτησε μια αρετή αν δεν την έχεις και τότε θα την αποκτήσεις».

Ο λόγος που η ύπνωση σαν τεχνική είναι τόσο αποτελεσματική, είναι γιατί ο υπνωτιζόμενος «διαγράφει» με την βοήθεια του υπνωτιστή αποτυχίες και λάθη του παρελθόντος και στην θέση τους βάζει επιτυχίες.

«Φύτεψε» λοιπόν την επιτυχία στο μυαλό σου. Φαντάσου με κάθε λεπτομέρεια εικόνας, ήχου, οσμής, γεύσης, αφής και συναισθήματος. Δώσε στοιχεία στο μυαλό σου, όσα μπορείς περισσότερα σαν να ήταν αλήθεια.

Δες, άκουσε, μύρισε, νοιώσε, γεύσου την επιτυχία σου. Στήσε το σενάριο τέλεια στο μυαλό σου και εκείνο από το πεδίο των απεριόριστων πιθανοτήτων θα κινητοποιήσει τους μηχανισμούς για να γίνουν τα πράγματα όπως ακριβώς θέλεις.

Ποιο είναι το πεδίο των Απεριόριστων Πιθανοτήτων; Ο εγκέφαλος μας κάθε ώρα δέχεται 500 δισεκατομμύρια ερεθίσματα (bites), αλλά συνειδητοποιούμε μόνο τα 2000 από αυτά. Τα υπόλοιπα, μαζί με την ικανότητα της προβολής του νου μας, αποτελούν το πεδίο των Απεριόριστων Πιθανοτήτων.

Οι ιδέες, οι τρόποι, οι συγκυρίες, οι συμπτώσεις και τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν είναι αποτέλεσμα του προγραμματισμού του εγκεφάλου σου με τον τρόπο που περιέγραψα προηγουμένως.

Ο μόνος που μπορεί να σταματήσει το μυαλό σου να σε κάνει ευτυχισμένο, πλούσιο, ευχαριστημένο, υγιή, ικανοποιημένο είναι ο ίδιος ο νους σου όταν βάζει αρνητικές σκέψεις, δηλώσεις και εικόνες, περιοριστικά πιστεύω και φόβους.

-του Παναγή Μεταξάτου, καθηγητή μεθόδου Silva

Σχολιάστε το άρθρο