Ως πράσινη εναλλακτική λύση για τη μείωση εκπομπών ρύπων «πλασάρεται» από τους επιστήμονες, το τεχνητό κρέας, δηλαδή το κρέας που έχει παραχθεί στο εργαστήριο. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης προσπαθούν με νέα έρευνά τους να μας πείσουν ότι οικολογικό δεν είναι το κοντινότερο στη φύση, αλλά αυτό που με μαθηματικούς υπολογισμούς υποτίθεται ότι έχει λιγότερες εκπομπές ρύπων.
Εκτιμούν λοιπόν ότι το τεχνητό κρέας, που μπορούν να παράγουν στο εργαστήριο, θα συμβάλλει στην ικανοποίηση των αναγκών του πληθυσμού για τροφή, βοηθώντας στο πρόβλημα της επισιτιστικής κρίσης -επιχείρημα που προβάλλεται κατά κόρον και για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα-, ότι θα μειωθούν τα αέρια του θερμοκηπίου που παράγονται με την εκτροφή ζώων και ότι δεν θα απαιτούνται ποσότητες νερού και κατασπατάληση ενέργειας. Με ιδιαίτερη ζέση οι συγκεκριμένοι επιστήμονες προβάλλουν το τεχνητό κρέας ως μέρος της λύσης του επισιτιστικού προβλήματος σε μια προσπάθεια να πείσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό για τις «αγνές» και ανθρωπιστικές διαθέσεις τους, μπερδεύοντας την κοινή γνώμη σε σχέση με το τί είναι οικολογικό, τί είναι ανθρωπιστικό και θέτοντας μια νέα έννοια για το τί σημαίνει «προστατεύω το περιβάλλον». Πετάει ο γάιδαρος;
Σχολιάστε το άρθρο