Οι θαλάσσιες χελώνες καλύπτουν έντεχνα τις φωλιές τους

caretta αυγα

caretta αυγαΚαλοκαίρι και είναι η περίοδος ωοτοκίας των θαλάσσιων χελωνών caretta caretta που κάνουν τα αυγά τους κυρίως στη Ζάκυνθο, το Νότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο, την Κορώνη, το Λακωνικό Κόλπο, το Ρέθυμνο, τα Χανιά και τον Κομό κοντά στα Μάταλα. Μικρότερος αριθμός φωλιών όμως γίνεται και σε πολλές άλλες παραλίες του Ιονίου, της Πελοποννήσου, της Κρήτης, και σε κάποια νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με το Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, πολλοί κάτοικοι ή επισκέπτες σε αυτές τις περιοχές στην προσπάθειά τους να προστατέψουν αυτές τις φωλιές τοποθετούν πλέγματα από καλάμια και ταινία στα σημεία όπου οι χελώνες βγαίνουν τη νύχτα και κάνουν τις φωλιές τους.

Αν και είναι μια καλοπροαίρετη προσπάθεια, ο ΑΡΧΕΛΩΝ μας ενημερώνει ότι οι θαλάσσιες χελώνες καλύπτουν οι ίδιες με πολύ έντεχνο τρόπο τις φωλιές τους για να ξεγελάσουν τα σκυλιά και τις αλεπούδες που ψάχνουν τα αβγά για να τα φάνε και μαζί με αυτές ξεγελιούνται συχνά και οι άνθρωποι που προσπαθούν να προστατέψουν τις φωλιές. Αν κι εσείς βρίσκετε ίχνη και φωλιές θαλάσσιας χελώνας στην περιοχή σας και θέλετε να βοηθήσετε στην προστασία τους, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον ΑΡΧΕΛΩΝ στο τηλ: 210 8944444.

Σχολιάστε το άρθρο