«Όχι πειράματα σε ζώα» και για την Κίνα

πειράματα σε ζώαΗ αμερικάνικη οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων, Peta, κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία να πείσει τους αρμόδιους της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας να εγκρίνουν τη μέθοδο που δεν χρησιμοποιεί πειράματα σε ζώα για την παρασκευή καλλυντικών.

Σύμφωνα με την οργάνωση Peta, μέχρι το Φθινόπωρο η μέθοδος που δεν χρησιμοποιεί πειράματα σε ζώα, αλλά ελέγχει τη φωτο-τοξικότητα των καλλυντικών, θα μπορεί να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές μεθόδους ελέγχου των χημικών στα καλλυντικά. Η μέθοδος που δεν χρησιμοποιεί πειράματα σε ζώα, χρησιμοποιείται ήδη στην Ευρώπη και την Αμερική εδώ και αρκετά χρόνια. Με τον τρόπο αυτόν ελέγχεται η τοξικότητα των χημικών που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά μέσω της επαφής τους με το ηλιακό φως.

Μέχρι σήμερα, όλοι οι κατασκευαστές καλλυντικών στην Κίνα ήταν υποχρεωμένοι να ελέγχουν τα προϊόντα τους σε ζώα πριν πάρουν επίσημη άδεια για να κυκλοφορήσουν στην αγορά της χώρας. Στην έρευνά της, για εναλλακτικές μεθόδους, που δεν θα περιλαμβάνουν πειράματα σε ζώα, η οργάνωση Peta έχει επενδύσει σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια προερχόμενα από δωρεές.

Σχολιάστε το άρθρο