Γερό ανοσοποιητικό σύστημα δίνει στα παιδιά η κατανάλωση τροφών με Ω-3 λιπαρά οξέα από τη μητέρα τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Η κατανάλωσή τους από τις εγκύους κάνει πιο διαπερατό το έντερο των βρεφών και πιο ισχυρό το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Έτσι, σύμφωνα με τους επιστήμονες τα παιδιά προφυλάσσονται από τις τροφικές αλλεργίες και συμβουλεύουν τις μέλλουσες μητέρες να ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά ψάρια και ξηρούς καρπούς.
Τα Ω-3 λιπαρά οξέα περιέχονται σε ψάρια όπως ο τόνος, ο σολομός και η σαρδέλα, καθώς και σε ξηρούς καρπούς όπως τα καρύδια, τα φουντούκια και τα φιστίκια. Οι έρευνες έγιναν από το Εθνικό Ινστιτούτο Αγρονομικών Ερευνών (Ιnstitut National dela Recherche Agronomique, INRA) της Γαλλίας και τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Τhe Journal of Physiology». Αν και τα πειράματα έγιναν σε χοίρους, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα συμπεράσματά τους ισχύουν και για τον άνθρωπο και τονίζουν ότι σήμερα πολύ περισσότερα παιδιά σε σύγκριση με το παρελθόν αντιμετωπίζουν κίνδυνο τροφικών αλλεργιών εξαιτίας του ότι έχει μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση πλούσιων σε ω-3 τροφών.
Σχολιάστε το άρθρο