Σταυρανθή λαχανικά στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού

μπροκολο καρκινος

μπροκολο καρκινοςΈχει αποδειχθεί ότι τα σταυρανθή λαχανικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού. Νέα μελέτη αποδεικνύει ότι βοηθούν τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού να ζήσουν περισσότερο. Η κινέζικη μελέτη που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο 103ο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Έρευνα του Καρκίνου (AACR) αποκάλυψε ότι όσο πιο πολλά πράσινα σταυρανθή λαχανικά καταναλώνει μια γυναίκα που έχει προσβληθεί από καρκίνο του μαστού τόσο περισσότερα χρόνια προσθέτει στη ζωή της.

Βασισμένη στα στοιχεία που συλλέχθηκαν για το Ίδρυμα Μελετών για την επιβίωση από τον Καρκίνο του Μαστού της Σαγκάης, η μεγάλης κλίμακας μελέτη εξέτασε τις γυναίκες που είχαν επιβιώσει μετά από καρκίνο του μαστού στην Κίνα και αποκάλυψε ότι η κατανάλωση σταυρανθών λαχανικών και λαχανικών της οικογένειας του λάχανου είναι ευθέως ανάλογη με τα ποσοστά επιβίωσης των γυναικών. Το ποσοστό θνησιμότητας των γυναικών που κατανάλωναν σταυρανθή λαχανικά ήταν για παράδειγμα κατά 62% μικρότερο από τις γυναίκες που δεν κατανάλωναν τέτοια λαχανικά.

Ταυτόχρονα, το συνολικό ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των γυναικών γενικά που κατανάλωναν σταυρανθή λαχανικά σε τακτική βάση βρέθηκε να είναι από 27-62% λιγότερο σε σχέση με το ποσοστό των γυναικών που κατανάλωναν λίγο ή καθόλου σταυρανθή λαχανικά.

Τα σταυρανθή λαχανικά περιέχουν έναν μεγάλο αριθμό αντικαρκινικών ουσιών, όπως έχει αποδειχθεί από προηγούμενες μελέτες. Ένα από αυτά π.χ. είναι η σουλφοραφάνη που βρίσκεται στο μπρόκολο, το κουνουπίδι και το λάχανο και που αποτελεί εκτός των άλλων ένα ισχυρό αντικαρκινικό συστατικό.

300X80graviola

 

Σχολιάστε το άρθρο