Μικρός φωστήρας απαντά στο ερώτημα «Γιατί βιολογικά;»

BirkeΊσως ο νεότερος συγγραφέας παγκοσμίως, ο 13χρονος Birke Baehr από το Τενεσί αποφάσισε να ξεκινήσει από τις νεότερες γενιές και να γράψει ένα βιβλίο για τη βιολογική γεωργία, τα προϊόντα και τις μεθόδους παραγωγής. Το βιβλίο του λέγεται Birke on the Farm και απευθύνεται σε παιδιά.

Το ενδιαφέρον του Birke για τη βιολογική γεωργία ξεκίνησε όταν ήταν 8 ετών. «Θα ήθελα να κατευθύνω τη σκέψη των παιδιών το θέμα της βιομηχανοποιημένης παραγωγής τροφίμων και να τα βοηθήσω να καταλάβουν πώς παράγεται η τροφή τους», εξηγεί ο ίδιος.

Στο πλούσιο, εικονογραφημένο του βιβλίο, με αφορμή το θέμα του υδραργύρου στο σιρόπι καλαμποκιού, ο Birke διηγείται πώς έκανε ένα ταξίδι που τον οδήγησε στην αλήθεια που κρύβεται πίσω από τη βιομηχανοποιημένη παραγωγή τροφίμων και το πώς έπεισε τους γονείς του να του αγοράζουν τελικά βιολογικά τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ. Ο μικρός Birke πριν ένα χρόνο έδωσε και μια σύντομη ομιλία σε εμπορική έκθεση (υπάρχει στο youtube για όποιον ενδιαφέρεται). Τώρα, ο μικρός φωστήρας και φανατικός βιοκαταναλωτής ταξιδεύει σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, δίνει απίστευτες ομιλίες, ενώ κρατά πάντα στενή επαφή με παραγωγούς βιολογικών προϊόντων, ώστε αργότερα να μπορέσει να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις τους. Ένα παράδειγμα που δείχνει ότι η αλήθεια είναι απλή για όποιον θέλει να τη δει.

Σχολιάστε το άρθρο