Ζήστε πλήρεις και ολοκληρωμένοι

megatrends

Χρησιμοποιώντας τις υποκειμενικές μας αισθήσεις και τα «σημεία αναφοράς», μπορούμε να βιώνουμε μια μοναδική προοπτική όλης της ύπαρξης, μια κατανόηση όλων όσων υπάρχουν, που μας οδηγεί σε βαθύ σεβασμό για τη ζωή κάθε είδους και σε πλήρη αποδοχή και αγάπη χωρίς όρους.

Η ταχύτητα που διακινούνται οι πληροφορίες σήμερα και η σύντομη απαξίωσή τους, ιδιαίτερα σ’ ό,τι έχει να κάνει με την τεχνική εκπαίδευση, αποτυπώνεται στη διαπίστωση ότι: οι τεχνικές πληροφορίες και αυτές που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε αλλαγές στον κόσμο μας, διπλασιάζονται κάθε 2 χρόνια.

megatrendsΟι φοιτητές μιας τετραετούς φοίτησης τεχνικής πανεπιστημιακής σχολής, θα ανακαλύπτουν όταν φθάνουν στο 3ο έτος ότι τα μισά από όσα έμαθαν έχουν ξεπεραστεί ήδη.

Η ΙΒΜ δήλωσε ότι το 2018 θα δημιουργήσει υπέρ-υπολογιστή, που θα ξεπερνά την ικανότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Ήδη έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν και σε λίγα χρόνια θα κατασκευάσουν τον κβαντικό υπολογιστή που θα ξεπερνά κατά πολύ ό,τι έχουμε φανταστεί ως τώρα. Θα καταλάβουμε τη διαφορά ενός κβαντικού υπολογιστή από τη σημερινή τεχνολογία των υπολογιστών, αν ζητήσουμε από ένα σύγχρονο υπολογιστή, ένα όνομα του τηλεφωνικού καταλόγου της Ελλάδας. Ο υπολογιστής θα διατρέξει όλα τα ονόματα για να εντοπίσει αυτό που του ζητήθηκε. Ο κβαντικός θ’ αντιλαμβάνεται όλο τον κατάλογο ταυτόχρονα.

Οι μαθητές του μέλλοντος θα έχουν δεχθεί σαν γεγονός το Κβαντικό Ολογράφημα και σαν συνηθισμένα τα φαινόμενα που το συνοδεύουν, δηλαδή την μη τοπική επικοινωνία και τους υπολογιστές, που θα ξεπερνούν τις ικανότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Ο παγκόσμιος πληθυσμός θα είναι πάνω από 8 δισεκατομμύρια και οι ανάγκες για τροφή, νερό, στέγη και μεταφορικά μέσα θα αυξηθούν ανάλογα. Οι αλλαγές που φαίνονται να έρχονται σ’ όλους τους τομείς, σου κόβουν την ανάσα. Η UNESCO προβλέπει ότι μέχρι το 2038 θ’ αποφοιτούν περισσότεροι φοιτητές από το παγκόσμιο εκπαιδευτικό σύστημα, απ’ όσους έχουν αποφοιτήσει από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας.

Χαρακτηριστικά ο διάσημος Τζον Νάισμπιντ στο βιβλίο του «Mega trends» (Μέγα τάσεις) λέει «Πνιγόμαστε στις πληροφορίες και λιμοκτονούμε για γνώση. Οι ανεξέλεγκτες και ανοργάνωτες πληροφορίες δεν αποτελούν πια ένα χρήσιμο πόρο… αντίθετα, γίνονται ο εχθρός μας».

Ο Αϊνστάιν είχε δει το πρόβλημα όταν έλεγε: «Ο κόσμος που φτιάξαμε μέσα από το επίπεδο σκέψης που χρησιμοποιούμε ως τώρα, έχει δημιουργήσει προβλήματα που δεν μπορούμε να τα λύσουμε στο ίδιο επίπεδο σκέψης που τα δημιουργήσαμε». Ο Αϊνστάιν ζήτησε να μετασχηματίσουμε τη σκέψη μας, γι’ αυτό δήλωνε πως η φαντασία μας είναι το κλειδί και όχι η γνώση.

Έχουμε μια προκατάληψη σχετικά με όσα κάνουμε και λέμε στη ζωή μας. Βιώνουμε μια σειρά από προβλήματα που πρέπει να λύσουμε ένα – ένα για να είμαστε «Πλήρεις και Ολοκληρωμένοι».

Πώς βλέπουν τη ζωή οι κοινωνικές επιστήμες;

«Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της θεμελιώδους προκατάληψης είναι ο τρόπος που βλέπουν οι κοινωνικές επιστήμες την ανθρώπινη αδυναμία και τα αρνητικά κίνητρα όπως το άγχος, τη λαγνεία, την ιδιοτέλεια, την παράνοια, το θυμό, την αταξία και τη θλίψη. Αυτές οι αδυναμίες και τα αρνητικά συναισθήματα θεωρούνται προβλήματα προς λύση, ενώ τα δυνατά σημεία και οι αρετές όπως ο αλτρουισμός, το κουράγιο, η τιμιότητα, το καθήκον, η χαρά, η υγεία, η υπευθυνότητα και η καλή διάθεση, θεωρούνται παράγωγα χαρακτηριστικά που εμφανίζονται όταν επιλυθεί η αρνητικότητα». Μάρτιν Σέλιγνμαν, ΡhD Καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Συγγραφέας και Ιδρυτής της Θετικής Ψυχολογίας.

Ζούμε τη ζωή μας με την επίμονη πεποίθηση ότι αν λύσουμε αρκετά προβλήματα, όλα θα είναι καλά και θ’ αποκτήσουμε επιτέλους γαλήνη, χαρά, ομαλή λειτουργία ενότητα με το θείο, τη φύση του εαυτού μας και τους συνανθρώπους μας.

Αν δεν λύσουμε αρκετά προβλήματα δεν μπορούμε να βιώσουμε «Πληρότητα και Ολοκλήρωση». Αυτός ο τρόπος σκέψης μας οδηγεί όλο και σε περισσότερο πολύπλοκα προβλήματα και όλο και σε πιο σύνθετες λύσεις. Αντί να κινούμαστε προς την ειρήνη, τη χαρά, την αγάπη, για να βρούμε την Πληρότητα και την Ολοκλήρωση, έχουμε πλέον την τεχνολογία για να ξεκινήσουμε μ’ αυτήν.

Δείτε ότι ο κόσμος δημιουργεί ήδη ένα παράδειγμα «Πληρότητας και Ολοκλήρωσης». Το βλέπουμε να συμβαίνει στην «πράσινη οικονομία», στη θετική ψυχολογία, στην παγκόσμια αύξηση του ενδιαφέροντος για την πνευματική γνώση, στα εξαιρετικά άλματα που γίνονται στην επιστήμη. Ονομάζουν αυτό το φαινόμενο «Ανάπτυξη Συνειδητότητας» και ένας από τους πρωτοπόρους στον χώρο ήταν ο Jose Silva. Η Μέθοδος Silva, όπως ονομάζεται η μέθοδος του, διδάσκει εδώ και 40 χρόνια πώς να «συνδεθούμε» με το Κβαντικό Ολογράφημα. Ξεκινά με την παραδοχή ότι είμαστε πλήρεις και ολοκληρωμένοι σ’ ένα βαθύτερο επίπεδο ύπαρξης και το μόνο που χρειάζεται, είναι να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε σ’ αυτό το επίπεδο των απεριόριστων δυνατοτήτων με επίγνωση.

 

Στο διήμερο σεμινάριο μας, SILVA LIFE SYSTEM, βιώνουμε την συμπαντική μας σχέση και την δυνατότητα να λειτουργούμε μέσα στην πνευματική σφαίρα και αυτό είναι υπέροχο και ελπιδοφόρο. Στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση www.silva.gr θα μάθετε πως θα έρθετε σε επαφή μαζί μας.

-του Παναγή Μεταξάτου, καθηγητή μεθόδου Silva

Σχολιάστε το άρθρο