Η οικογένεια του Bob Marley πιστή στη μνήμη του με βιολογικά και φιλανθρωπικές δραστηριότητες

Το λάδι καρύδας, οι σπόροι κάνναβης και ο τζαμαϊκανός καφές ήταν μέρος της παράδοσης μέσα στην οποία μεγάλωσε ο Bob Marley. Τώρα, οι γιοι του εξάγουν αυτές τις βιολογικές, τροπικές λιχουδιές της Τζαμάικα αναζωπυρώνοντας τη φλόγα των ιδανικών του πατέρα τους. Είναι περισσότερες από τρεις δεκαετίες από τότε που ο Bob Marley έφυγε και ακόμα είναι αδύνατον να διαχωριστεί η μουσική του διεθνούς μουσικού συμβόλου της ρέγκε από τα μηνύματά του. Η οικογένειά του τιμά την κληρονομιά αυτή με μια προσπάθεια παραγωγής υγιεινών, βιολογικών τροφίμων για το 1Love Foundation, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα ευθυγραμμισμένο με τη λαχτάρα του Marley για έναν καλύτερο κόσμο. Το 1Love Foundation της οικογένειας Marley, που δημιουργήθηκε από τα 11 παιδιά του μουσικού και τη σύζυγό του Rita, μαζεύει κεφάλαια και ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη για θέματα που αφορούν τη νεολαία, την υγεία, την εκπαίδευση, το περιβάλλον. «Αυτός είναι ο τρόπος που μεγαλώσαμε. Η φιλοσοφία των γονιών μου βρίσκεται σε αυτό το ίδρυμα» δήλωσε ο μεγαλύτερος γιος, Ziggy Marley.

Bob MarleyΗ σειρά Ziggy Marley Organics λανσαρίστηκε το Σεπτέμβριο του 2012 και περιλαμβάνει ψημένους σπόρους κάνναβης, μια υπερτροφή, με μεγάλη περιεκτικότητα σε  πρωτεΐνη και σωστή αναλογία ωμέγα -3 και ωμέγα -6 λιπαρών οξέων. «Θα ήθελα ο κόσμος να ξεπεράσει αυτή την προκατάληψη με την κάνναβη, καθώς οι συγκεκριμένοι σπόροι δεν περιέχουν την ουσία THC, που είναι η ψυχοτρόπος ουσία της μαριχουάνας». Στη σειρά περιλαμβάνεται και βιολογικό λάδι καρύδας σκέτο ή με εμπλουτισμένο με διάφορες γεύσεις. «Μεγάλωσα με τις καρύδες, αφού είναι η κύρια γεύση των τροφών στην Τζαμάικα. Είναι μέρος του πολιτισμού μας», δήλωσε ο Ziggy.

Ένα από τα αδέλφια του Ziggy, ο Rohan Marley ζει το όνειρο του πατέρα του και έχει επιστρέψει στο αγρόκτημά του. Στο αγρόκτημα Marley Coffee καλλιεργεί τα φημισμένα βιολογικά φασόλια της Τζαμάικα χωρίς φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα. Με βάση τις αρχές του ηθικού εμπορίου, η εταιρεία παρέχει στους εργάτες και τους προμηθευτές ένα αξιοπρεπές και δίκαιο εισόδημα. Ένα μέρος των εσόδων του καφέ στηρίζει μια οργάνωση που κατασκευάζει γήπεδα ποδοσφαίρου και κάμπινγκ για παιδιά στην Τζαμάικα και άλλες κοινότητες που παράγουν καφέ. «Βιωσιμότητα», λέει ο Rohan, «αυτή πρέπει να είναι η κληρονομιά για τις επόμενες γενιές».

Σχολιάστε το άρθρο