Οι έγκυες θα πρέπει να αποφεύγουν τα light γιαούρτια

γιαουρτι εγκυμοσυνη

Οι έγκυες που προτιμούν να καταναλώνουν γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτούν, καθώς το παιδί τους κινδυνεύει να αντιμετωπίσει αργότερα άσθμα και αλλεργική ρινίτιδα.
γιαουρτι εγκυμοσυνηΗ έρευνα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που θα παρουσιαστεί στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αναπνευστικής Εταιρίας (ERS), διαπίστωσε ότι αντίθετα η κατανάλωση γάλακτος από τις εγκύους δεν συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο παιδικού άσθματος. Το γάλα, μάλιστα, φάνηκε να έχει προστατευτική δράση κατά της εμφάνισής του. Συγκεκριμένα, μελετήθηκαν οι διατροφικές συνήθειες περίπου 70.000 γυναικών στη Δανία, καθώς και η υγεία των παιδιών τους μέχρι την ηλικία των επτά ετών.
Οι επιστήμονες δεν κατάφεραν να δώσουν μια σαφή επεξήγηση για τη σύνδεση κατανάλωσης γιαουρτιού με χαμηλά λιπαρά και του κινδύνου εμφάνισης παιδικού άσθματος και μόνο εικασίες μπορούν να κάνουν προς το παρόν.

Σχολιάστε το άρθρο