Ευεργετικό το πράσινο τσάι για την ανδρική μνήμη

ανδρική μνήμηΙδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στις γυναίκες, λόγω της συμβολής του στον έλεγχο του βάρους, το πράσινο τσάι ίσως είναι ένα ιδανικό ρόφημα και για τους άνδρες. Έρευνα που έγινε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βασιλείας στην Ελβετία έδειξε ότι το πράσινο τσάι είναι ευεργετικό για το ξεκίνημα της ημέρας των ανδρών, αφού έχει ευεργετική επίδραση στον μηχανισμό της μνήμης αλλά και στη γνωστική ικανότητα.

Οι ερευνητές χώρισαν 12 άνδρες σε δύο ομάδες: τα μέλη της μίας ομάδας έπιναν ένα ρόφημα που περιείχε εκχύλισμα πράσινου τσαγιού και τα μέλη της άλλης κατανάλωναν το ρόφημα χωρίς το εκχύλισμα.

Οι ερευνητές μελέτησαν τις επιπτώσεις των δύο ροφημάτων στον εγκέφαλο των ανδρών ενώ εκείνοι εκτελούσαν ασκήσεις μνήμης με χρήση μαγνητικής τομογραφίας. Διαπίστωσαν ότι στους άνδρες που έπιναν πράσινο τσάι εμφανιζόταν αυξημένη δραστηριότητα του έξω ραχιαίου προμετωπιαίου φλοιού, μιας περιοχής του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη λεγόμενη «λειτουργική μνήμη» η οποία συνδέεται με τη συγκέντρωση και την επίλυση προβλημάτων λογικής και μαθηματικών.

Οι πολυφαινόλες, οι ευεργετικές ουσίες του πράσινου τσαγιού επιδρούν στον εγκέφαλο και βοηθούν στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και επιταχύνουν τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο. Το πράσινο τσάι είναι πιθανό να εμποδίζει την καταστροφή νευροδιαβιβαστών όπως η ντοπαμίνη και η επινεφρίνη που παίζουν ρόλο στην εγκεφαλική λειτουργία

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «European Journal of Clinical Nutrition».

bannerb

Σχολιάστε το άρθρο