Έλαιο καρύδας: στον τροπικό της καθαρής επιδερμίδας

Όλοι ζητούν ένα λαμπερό και καθαρό δέρμα. Πολλές φορές αυτό αποδεικνύεται μια δύσκολη υπόθεση. Εκατοντάδες καθαριστικά προσώπου υπόσχονται θαύματα που δεν πραγματοποιούν τελικά. Τον τελευταίο καιρό, οι μανιώδεις των φυσικών συνταγών έχουν ανακαλύψει το απόλυτο καθαριστικό για ένα λαμπερό, αψεγάδιαστο πρόσωπο. Το μυστικό τους δεν είναι παρά το … λάδι καρύδας.

Έλαιο καρύδαςΤο έλαιο καρύδας χρησιμοποιείται ως ενυδατικό για τα μαλλιά, το σώμα, ακόμα και το πρόσωπο και συμμετέχει σε αρκετά καλλυντικά προϊόντα, συνήθως ως βασικό συστατικό. Ένα αγνό, ανεπεξέργαστο, βιολογικό λάδι καρύδας, όμως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως το απόλυτο καθαριστικό προσώπου, αφού έχει και ελαφριές απολεπιστικές ιδιότητες.

Μην φοβηθείτε το γεγονός ότι πρόκειται για λάδι, το πρόσωπό σας μετά τον καθαρισμό θα είναι ενυδατωμένο, αλλά όχι λιπαρό.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πλαστικό ή ξύλινο κουταλάκι για να αποσπάσετε το έλαιο από βάζο, αφού είναι ένα αρκετά πηχτό και σκληρό έλαιο, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες (μπορείτε να έχετε μόνιμα ένα μικρότερο βάζο καρύδας μόνιμα στο μπάνιο σας). Βάλτε δυο κουταλάκια ελαίου στις παλάμες σας και απαλά τρίψτε το μέχρι να υγροποιηθεί. Καθαρίστε με αυτό το δέρμα του προσώπου σας όπως ακριβώς θα κάνατε με ένα γαλάκτωμα ή ένα τζελ καθαρισμού. Ξεβγάλετε το λάδι με νερό και απομακρύνετε το περίσσευμα λαδιού με ένα μαντηλάκι καθαρισμού ή μια νωπή πετσέτα.

Το έλαιο καρύδας θα απομακρύνει ερεθισμούς και σπυράκια από το πρόσωπό σας, θα καθαρίσει τους πόρους και μετά από μερικές μέρες το πρόσωπο σας θα είναι αναζωογονημένο, καθαρό και ενυδατωμένο. Προσοχή όμως! Προτιμήστε ανεπεξέργαστο, αγνό, βιολογικό λάδι καρύδας.

Έλαιο καρύδας - Virgin Coconut Oil >>>

Σχολιάστε το άρθρο