Νέα έρευνα επιβεβαιώνει την επίδραση των κράνμπερι στην ουρολοίμωξη

ουρολοίμωξη

ουρολοίμωξηΤο κράνμπερι χρησιμοποιείται παραδοσιακά από πολλούς λαούς για τη θεραπεία και την πρόληψη των ουρολοιμώξεων. Η δράση του αυτή έχει στρέψει και το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας στο κόκκινο φρούτο και μια πληθώρα ερευνών έχουν εκπονηθεί τα τελευταία χρόνια για τη δράση του. Αυτές τις έρευνες σύγκριναν εκ νέου επιστήμονες του Εθνικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ταϊβάν σε συνολική μελέτη που δημοσιεύτηκαν στο Archives of Internal Medicine και επανεκτιμά την συμβολή των προϊόντων των φρούτων κράνμπερι για την καταπολέμηση των ουρολοιμώξεων.

Οι επιστήμονες εξέτασαν 13 σχετικές μελέτες για την επίδραση των κράνμπερι σε δείγμα περίπου 1.500 εθελοντών, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι ο χυμός των κράνμπερι και άλλα προϊόντα που προέρχονται από αυτά περιέχουν μια ουσία που μπορεί να εμποδίσει συγκεκριμένα βακτήρια να προσκολληθούν στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης.

lookΟ χυμός θεωρείται ευεργετικός και αποτελεσματικός για γυναίκες που υποφέρουν από συνεχή ουρολοίμωξη, αρκεί να καταναλώνουν δυο ποτήρια χυμού την ημέρα και μάλιστα μεγάλο χρονικό διάστημα. Η φυσική αυτή θεραπεία δεν λειτουργεί το ίδιο αποτελεσματικά σε όλα τα άτομα.

 

Σχολιάστε το άρθρο